Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Постному та Рябошапці повідомили про підозру

Як повідомили в прес-службі НАБУ, співорганізаторам корупційної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», В.Постному та О.Рябошапці повідомлено про підозру за 209 статтею Кримінального кодексу України («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом»).

Детективи Національного антикорупційного бюро України готують подання до суду про обрання щодо даних осіб запобіжного заходу.

Як відомо, 22 червня В.Постного та О.Рябошапка було затримано на виході із Лук’янівського слідчого ізолятора одразу після звільнення під заставу, визначену Солом’янським судом раніше як альтернативу при обранні запобіжного заходу. Детективи НАБУ вже повідомляли даних осіб про підозру за 191 та 255 статтями Кримінального кодексу України як причетних до корупційної схеми з розкрадання газу, в результаті якої державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. грн.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, В.Постний та О.Рябошапка були заарештовані та взяті під варту 18 червня за рішенням Солом’янського районного суду з альтернативою застави 1 млн. грн та 1,5 млн. грн відповідно. Для порівняння - сума застав, призначених іншим учасникам «газової схеми» становить від 50 млн. грн до 200 млн. грн.

24 червня в Апеляційному суді Києва також відбудуться судові засідання з розгляду скарг прокурорів САП щодо розмірів застав, призначених Солом’янським судом В.Постному та О.Рябошапці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ