Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Потепління обіцяють з 11 лютого

З 11 лютого в Україні значно потеплішає. Пік морозів синоптики прогнозують на 1-3 лютого.

За словами начальника Гідрометцентру Миколи Кульбіди, значне потепління почнеться з 11 лютого, повідомляє ZN.UA.

«Розраховувати на більше істотне підвищення температури можна вже після 10 числа, десь з 11 по 14, в цей період температура повітря в Україні навіть мінімальна підвищиться істотно і досить швидко — вночі від 5 до 10 градусів морозу, а вдень до 0...5 градусів морозу», — сказав він.

Він зазначив, що з 1 по 3 лютого температура знизитися до мінімальних значень -22 ...- 27 градусів, причому у західних, північних та центральних областях нічна температура знизиться до — 28 ...- 33 градусів, а денна становитиме — 15 ...- 20 градусів.

За його словами, з 4 по 7 лютого температура повітря підвищиться до — 14 ...- 19 градусів у нічний час, а з 8 по 10 лютого знову знизиться на 2-4 градуси, а вже після цього піде значне потепління.

Як повідомлялося, в Україні у зв'язку з сильним зниженням температури повітря було призупинено навчання більш ніж у 3,2 тисячі шкіл. 418,7 тисячі дітей пішли на позапланові канікули.

З початку сильних морозів минулого тижня в Україні померли від переохолодження 30 осіб, у т.ч. 12 осіб — за останню добу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ