Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Потяг сполученням «Костянтинівка – Львів» є у планах «Укрзалізниці»

ПАТ «Укрзалізниця» має намір запустити потяг сполученням «Костянтинівка – Львів», однак коли це станеться поки невідомо.
Гал-інфо

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський на своїй сторінці у Facebook повідомив про запуск такого потягу.

"Укрзалізниця таки планує відкрити пряме залізничне сполучення між Костянтинівкою та Львовом. Про це на виїзному засіданні бюджетного Комітету ВР в Краматорську повідомив представник Міністерства інфраструктури.

Ми багато разів звертались до Укрзалізниці та Мінінфраструктури, з пропозиціями відновити таке сполучення. Свого часу був же потяг "Донецьк-Львів". Зараз, наприклад, із Краматорська до Львова можна доїхати лише із пересадками. Сподіваюсь, що нарешті і цей "поїзд зрушить з місця". Схід і Захід мають мати пряме сполучення. Це принципово", - написав Павло Жебрівський.

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун вчора, 23 травня, на прес-конференції у Львові, відповідаючи на запитання журналіста Гал-інфо, сказав:  «Є така тема, але вона поки що на початковому етапі. Тому що треба вирішити цілу низку питань із локомотивами і ми над цим зараз працюємо».

«Це питання безпеки, тому приблизної дати я поки не можу сказати», - зазначив голова правління ПАТ «Укрзалізниця».

Додамо, Костянтинівка – це кінцева залізнична станція у місті Донецької області, далі якої українські поїзди не їдуть, бо попереду лінія розмежування і захоплені бойовиками території. Відстань до Львова від Костянтинівки становить понад 1200 кілометрів.

Як повідомляло Гал-інфо, вчора на прес-конференції Войцех Балчун розповів про стратегію розвитку "Укрзалізниці" на наступні п'ять років.  Зокрема планують створити п'ять компаній замість регіональних філій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ