Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Повна мобілізація всіх партій, громадських організацій та громадян, - резолюція народного віче у Києві

Резолюція народного віче «За європейську Україну!» (текст резолюції надіслала прес-служба партії УДАР).

м. Київ

Європейська площа

24 листопада 2013 року

Незважаючи на те, що більшість населення України прагне бути у вільній, демократичній та заможній європейськійсім’ї народів, Партія регіонів 21 листопада 2013 року провалила голосування за закони, які було необхідно прийняти для того, щоби забезпечити підписання Угоди про Асоціацію між Європейським Союзом та Україною і тим самим відмовилася припинити політичні репресії, звільнити Юлію Тимошенко та реформувати правоохоронну систему.

Уряд Азарова видав незаконне розпорядження, яким скасував процес підписання Угоди про асоціацію між Україною, ставши співучасником злочину проти українського народу.

Влада Януковича пішла на свідоме та грубе порушення статті 11 Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики», якою передбачено інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір з метою набуття членства в Європейському Союзі.

Антиукраїнський та антинародний режим Януковича намагається позбавити Україну історичного шансу на реалізацію свого цивілізаційного вибору, перетворившись на головну перешкоду та гальмо європейської інтеграції. Їм не потрібне реальне запровадження європейських стандартів. Ця влада показала, що хоче лише одного – якомога довше правити і безкарно грабувати Україну.

Ми втомилися від зрад, розчарувань, злиднів та безправ’я. Ми втомилися від сірості, безнадії, продажності чиновників і суддів. Ми хочемо жити в нормальній, цивілізованій європейській державі, де панує свобода слова, повага до людини та її прав, де всі рівні перед законом.

Докорінним чином змінити ситуацію та розпочати реальні зміни в Україні, запровадити європейські стандарти життя дозволяла Угода про Асоціацію з Європейським союзом, за підписання якої виступає більшість громадян України. Але злочинною відмовою від підписання Угоди було виконано замовлення Кремля і розпочато поворот нашої держави в минуле, у бік Митного союзу та реставрації радянської імперії.

Ми не дозволимо цій антиукраїнській владі торгувати Україною та вкрасти у нас і наших дітей європейське майбутнє!

Ми – громадяни, що зібралися на Європейській площі у Києві, керуючись положеннями статті 5 Конституції України, відповідно до якої єдиним джерелом влади в Україні є народ, – ухвалили наступні рішення:

1. Вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів та ухвалення рішення про відмову від курсу на європейську інтеграцію.

2. Вимагати проведення 27 листопада 2013 року позачергової сесії Верховної Ради України, на якій терміново розглянути та ухвалити всі необхідні євроінтеграційні закони, у тому числі, про лікування засуджених закордоном та про прокуратуру.

3. Вимагати від президента України Віктора Януковича негайно скасувати рішення уряду Азарова, відновити курс на європейську інтеграцію та підписати Угоду про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом на вільнюському саміті «Східного партнерства».

У разі відмови Президента виконати свої конституційні обов’язки та непідписання Угоди, закликати всі демократичні країни світу негайно застосувати персональні санкції проти Януковича та представників його корумпованого режиму.

4. Звернутися до керівників Європейського Союзу, голів держав та урядів усіх 28 країн його членів із закликом не закривати двері Україні в Європу, створити умови для підписання Угоди про Асоціацію після зміни влади в країні.

5. Оголосити проведення безстрокової акції протесту, кожного дня, о 19.00 проводити постійний мітинг на Європейській площі.

Провести мобілізацію всіх партій, громадських організацій та громадян, які виступають за європейську інтеграцію України, для залучення до акції протесту дедалі більшого числа громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ