Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Позачергові вибори – найгірший сценарій для України, – Солонтай

«У разі проведення позачергових виборів до Верховної Ради Україна одержить парламент, який почне зривати виконання угоди про асоціацію з ЄС», – сказав у коментарі Гал-інфо експерт Інституту політичної освіти та один з лідерів партії «Сила людей» Олександр Солонтай.

На його думку, вибори до Верховної Ради не можна проводити як із огляду на складні політичні й економічні умови, так і з огляду на недосконале чинне законодавство. Перш ніж проводити вибори, потрібно зробити три речі.

«По-перше, потрібно скасувати депутатську недоторканність, інакше бажання заможних людей купувати собі за великі гроші імунітет ніколи нікуди не зникне. Недоторканність є символом безкарності і вседозволеності», – зазначив він.

По-друге, необхідно змінити закон про вибори в частині запровадження відкритих списків на мажоритарних округах, адже за їх відсутності багатії й надалі продовжуватимуть масовані підкупи.

«По-третє, влада повинна продемонструвати хоч якісь досягнення. Проведення зараз виборів призведе до того, що чинна влада програє ці вибори з тріском об’єднаній коаліції громадянського суспільства, Ахметову, Коломойському, Путіну і всім іншим, що розірвуть діючу владу. Якщо влада має ілюзію, що вона шляхом позачергових виборів буцімто може поправити своє становище, то насправді вона нарветься на таку міну сповільненої дії, що масштаб біди сьогодні навіть важко уявити», – висловив переконання експерт.

За його словами, Україна отримає парламент, який буде не просто гірший персонально. Новий парламент просто почне зривати виконання угоди про асоціацію з ЄС.

«Гіршого сценарію для країни, ніж позачергові парламентські вибори, годі уявити. Гіршим було б лише збройне повстання радикально налаштованих людей», – сказав Олександр Солонтай. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ