Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ПП "Краковець" обгородили колючим дротом

Кілька днів тому пункт пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні обгородили спіральним ріжучим дротом, що тягнеться ліворуч і праворуч від брами в’їзду.

10 вересня лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі планує в’їхати з Польщі до України через «Краковець». Прихильники Саакашвілі анонсують мирну громадську акцію, обіцяють розкласти наметовий табір неподалік від пункту пропуску.

Прикордонники відмовляються коментувати ситуацію, чому обгороджений пункт пропуску. Неофіційно відомо: щоб унеможливити прорив активістів на кордон. Також перед в’їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв’язку. Це пов’язано, за інформацією Держприкордонної служби, з посиленням заходів безпеки на всіх ділянках українського кордону через проведення російсько-білоруських навчань «Захід-2017», повідомило Радіо Свобода. 

Як повідомляв виданню Українська правда речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, прикордонні наряди на пункті пропуску буде посилено, щоб не допустити провокацій.

Як відомо Саакашвілі анонсував своє повернення до України 10 вересня.

При цьому прихильники Саакашвілі анонсують на пункті пропуску мирну громадську акцію.

Зустрічати політика на кордоні також планують народні депутати фракції "Самопоміч" і представники партії "Демократичний альянс".

Як відомо, 27 липня президент Петро Порошенко позбавив Міхеіла Саакашвілі громадянства України, а 5 вересня Міністерство юстиції отримало третій запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу цього політика.

Українські прикордонники зазначали, що не збираються його впускати до країни, оскільки український паспорт політика вже недійсний.

Сам екс-глава Одеської обладміністрації, за його ж словами, подорожує з українським паспортом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ