Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пранкер із Росії намагався видати себе за Турчинова

Російський пранкер, який намагався видати себе за секретаря РНБО України Олександра Турчинова, намагався зв'язатися зі спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, але був викритий американським дипломатом. Про це повідомляє в суботу персональний сайт Турчинова.

"Російський пранкер, який намагався видати себе за секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, впіймав облизня. Вчора від імені Турчинова російський пранкер намагався зв'язатися зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, але був викритий американським дипломатом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що останнім часом подібні провокації з боку пранкерів, які працюють під дахом російських спецслужб, почастішали. "Їхня мета - спроба дезавуювати успіхи української влади на міжнародній арені", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністра енергетики США Ріка Перрі розіграв пранкер, який видав себе за Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Повідомлялося, що під час 22-хвилинної розмови, яка відбулася 19 липня, Перрі обговорив із жартівником низку тем, включаючи санкції проти Росії та допомогу Україні в розробці нафти і газу. Жартівниками виявилися росіяни Володимир Краснов та Олексій Столяров, яких іноді називають Jerky Boys of Russia. Раніше вони вже телефонували британському співаку Елтону Джону, який думав, що він розмовляє з президентом Росії Володимиром Путіним.

У серпні російський телеканал "Россия 24" випустив в ефір сюжет із пранкерами, які телефонували гендиректору українського заводу "Південмаш". Турчинов тоді назвав дзвінок російських провокаторів генеральному директору заводу "Південмаш" черговою невдалою спробою компрометації цього підприємства. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ