Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівника Укрбюро Інтерполу затримали за викрадення людини

Прокуратура викрила групу осіб (яку очолював працівник Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП у м. Києві), що викрали людину. Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва на своїй сторінці у ФБ.

Слідчими прокуратури міста Києва повідомлено про підозру співробітнику Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП у м. Києві та його спільнику, які незаконно позбавили волі киянина та відкрито викрали у нього грошові кошти.

Так, у березні 2017 року за попередньою змовою групою осіб, діючи умисно із застосуванням насильства, зловмисники незаконно позбавили волі місцевого жителя. Молодики застосували до чоловіка кайданки та для того, щоб чоловік не чинив спротив, почали наносити йому удари в область обличчя та живота. Після чого на автомобілі потерпілого злочинці вивезли чоловіка в ліс, де із застосуванням психологічного і фізичного насильства змусили віддати їм кошти, що належать потерпілому.

Не витримавши тиску, чоловік погодився віддати зловмисникам 85 тис. гривень. Ще 24 тис. гривень злочинці зняли з банківських карток потерпілого. Після чого зникли з місця вчинення злочину.

Нападниками виявилися 26-річний співробітник Укрбюро Інтерполу та Європолу ГУ НП у м. Києві та його 28-річний спільник.

За результатами слідчих дій, проведених слідчими столичної прокуратури спільно з КМУ ДВБ НП України отримано достатньо даних про причетність зазначених осіб до скоєння цього злочину.

1 листопада 2017 року зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 186 (грабіж) КК України.

Підозрювані надали викриваючі покази та визнали свою вину в інкримінованих їм злочинах в повному обсязі.

Наразі одному з підозрюваних Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу відносно другого співучасника триває.

Досудове слідство триває, вживаються заходи, щодо встановлення інших співучасників та можливих потерпілих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ