Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівники Львівської митниці ДФС виявили майже 20 кг бурштину

Працівники Львівської митниці ДФС виявили майже 20 кг бурштину, - прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Учора, 04.11.2017 року, в пункті пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув» під час митного контролю легкового транспортного засобу працівники митниці  виявили факт незаконного переміщення бурштину. Його намагався вивезти до Республіки Польщі громадянин України, 59- річний мешканець м. Рівне,  смугою руху «зелений коридор».

На підставі оцінки та аналізу ризиків було прийнято рішення про поглиблений огляд транспортного засобу в спеціально обладнаному боксі. Там, у декоративних подушках та за обшивкою салону автомобіля працівники митниці знайшли необроблене каміння жовто-коричневого кольору, округлої неправильної форми  вагою  19,5 кг.

Так, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Бурштин вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ