Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Краківці затримали вантажівку, що перевозила 105 кг бурштину

Працівники Львівської митниці ДФС затримали фуру з контрабандним бурштином. 105 кілограмів сонячного каміння намагались перевезти у мішках серед паливних гранул. Про це повідомили в ГУ ДФС України.

Так, сьогодні 01.07.2017, водій вантажного автомобіля «Даф», мешканець Львівщини прямував у Польщу через митний пост  «Краковець». Для перетину кордону він обрав смугу руху “червоний коридор”. Згідно з товаросупровідними документами  він переміщував 21300 кг паливних  гранул, які містились у мішках розташованих на піддонах. Відправником значився приватний підприємець з Рівненщини, а отримувачем  підприємство в Чехії.

Під час  митного контролю  цього транспортного засобу в працівників митниці  виникла підозра щодо цієї зовнішньоекономічної операції . Автомобіль  було скеровано у місце поглибленого огляду транспортних засобів. Там митники в окремих мішках виявили  необроблене каміння неправильної форми, різних розмірів, жовтого та коричневого кольору різних відтінків, зовні  схоже на необроблений бурштин в асортименті.

Таким чином, гр. України громадянин України намагався перемістити через митний кордон України товар з приховуванням від митного контролю. В йогодіяз вбачають порушення  митних правил, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Товар затримали. Він буде скерований   на експертизу для проведення  його ідентифікації та вартості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ