Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правозахисник: У російській в'язниці помер український ув'язнений

У російській в'язниці через відсутність належної медичної допомоги помер громадянин України Валерій Керімов.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив адвокат ГО Регіональний центр прав людини, експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Роман Мартиновський, передає кореспондент ЛІГА.net. 

Згідно з даними, наданими правозахисником, уродженець Херсонської області Валерій Керімов був засуджений в грудні 2014 року севастопольським судом до шести років позбавлення волі, на початку 2016 року, був переведений в ІК-1 республіки Адигея, РФ. 

"Керімов мав ряд тяжких захворювань. Його адвокат намагався отримати документи про стан підзахисного, але ніяких документів йому не видали, про стан здоров'я не повідомили, кваліфіковану медичну допомогу ув'язненому не надали. 8 вересня Керімов помер, не дочекавшись обстеження і лікування", - розповів Мартиновський. 

Він зазначив, що на сьогоднішній день в російських колоніях утримується багато українських громадян, які потребують медичної допомоги, але не отримують її. Серед них - Іван Федірко, Валерій Макаров, Віктор Луцишин, Євген Давидов, Юрій Саєнко, Андрій Лугин. 

22 серпня  повідомлялося, що з анексованого Криму відбувати покарання в російські колонії відправили 150 громадян України. 

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ