Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники кіпрських вузів приїдуть в Україну

У ході виставки «Освіта за кордоном», що відбудеться 17-19 листопада в Києві, українські абітурієнти та студенти зможуть познайомитися з особливостями кіпрської вищої освіти, - Освіта.ua

Вищу освіту в Кіпрському павільйоні презентуватимуть Міністерство освіти і культури Кіпру і 6 кіпрських університетів:

  • European University Cyprus;
  • Frederick University;
  • Neapolis University Pafos;
  • UCLan Cyprus;
  • University of Central Lancashire;
  • University of Nicosia.

Організатори виставки зазначають, що освіта на Кіпрі відкриває перед усіма бажаючими цілий ряд можливостей. Для іноземних студентів вона є платною як в приватних, так і державних установах. Тим не менше, попит на освіту в даній країні щорічно зростає, причиною чого виступає безліч чинників. У першу чергу це відсутність необхідності для іноземців здавати вступні іспити і наявність у більшості вузів власних гуртожитків.

Крім того, на Кіпрі активно діють урядові програми фінансової допомоги студентам з інших країн, за допомогою яких можна отримати суттєві знижки на навчання та стипендії. Наприклад, така програма може зробити навчання для вас на 30-50% дешевше.

Для того щоб стати студентом престижного вузу на Кіпрі, знадобиться атестат про повну загальну середню освіту. Для вступу на магістерський курс потрібен диплом відповідного інституту.

Також абітурієнтам знадобляться хороші знання англійської або грецької мови, на підтвердження чого слід надати сертифікат IELTS чи TOEFL. Варто зазначити, що перелік необхідної документації може змінюватися в залежності від обраного вузу.

Не варто забувати і про деякі особливості навчання на Кіпрі. Навчання в державних вузах стартує на початку вересня. Приватні ж установи приймають нових студентів тричі на рік - у вересні, лютому, червні.

Пройшовши весь курс навчання, можна залишатися на острові на легальних підставах ще рік для працевлаштування.

Виставка «Освіта за кордоном» відбудеться 17-19 листопада в Українському домі (Київ, вул. Хрещатик, 2) з 11.00 до 18.00. Вхід вільний.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ