Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Представники малого бізнесу: Міська влада лобіює інтереси великих магазинів

Не зважаючи на те, що саме малий бізнес є одним із основних наповнювачів міського бюджету, влада повністю ігнорує його потреби. Про це заявили під час прес-конференції представники малого бізнесу та власники МАФів у Львові.
Представник підприємців Шевченківського району Андрій Антощак стверджує, що міська влада лобіює інтереси великих магазинів, тому ухвала щодо МАФів, яку пропонують на розгляд депутатів, не містить тих вимог, які вносили підприємці під час засідань робочої групи з її розробки. „Скажімо, відповідно до ухвали, МАФ не може стояти поряд з магазином, в якому продають схожий товар. Але не вказано, яка відстань дозволяються між МАФом і магазином. Сказано, що не можна торгувати тютюном та алкоголем ближче, ніж за 300 метрів до навчального закладу. Але ж у Львові це неможливо виконати. До речі, магазинам це не заборонено”, – каже він.
Представник підприємців Личаківського району Сергій Невеличку водночас додає: „Ми наполягали, щоб було спрощено процедуру надання земельної ділянки, щоб її затверджували однією ухвалою. Але наші пропозиції не були внесені до проекту ухвали про МАФи. Відтак, щоб взяти в оренду земельну ділянку, нам потрібно пройти ту ж процедуру, що і при оренд землю під будівництво житлових будинків та супермаркетів. При цьому їм надають ділянку в оренду на 49 років, а нам – на 2”.
Підприємці вважають, що міська влада цілеспрямовано нищить малий бізнес і намагається керувати радянськими методами, вказуючи львів`янам, де і що їм купувати. „Якщо МАФи не потрібні, нехай це вирішать покупці своїми грішми. Якщо у нас не купуватимуть, МАФи зникнуть самі собою”, – кажуть підприємці.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ