Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Представники Опоблоку та БПП продовжують спільно працювати на фальсифікацію виборів в 114-му луганському окрузі

Близько 400 членів та голів дільничних виборчих комісій від різних кандидатів та партій не допустили сьогодні зранку на засідання комісій у 114 окрузі на Луганщині. Про це повідомляє співголова партії «Наш край», народний депутат України Антон Кіссе з місця подій.

За його словами, вчора представники Опоблоку та БПП тягнули до останнього та лише наприкінці дня ухвалили рішення про заміну членів дільничних комісій від низки кандидатів та партій. «Рішення хоча й було ухвалено під тиском кандидатів у депутати та їхніх представників, проте про нього «забули» повідомити комісії. Голова та секретар ОВК зараз відсутні та їхні телефони відключені. Робиться все, щоб не підписувати ухвалене рішення. У підсумку, 400 повноважних членів та голів ДВК не пустили сьогодні на ранкове засідання», – зазначив Антон Кіссе.

Він повідомив, що було викликано поліцію через перешкоджання законній діяльності членів ДВК. «За такі дії передбачена кримінальна відповідальність. І керівництво комісій має пам’ятати про це», – сказав співголова партії «Наш край».

Дії окружної комісії, наголосив він, спрямовані на створення сприятливих умов для одного з кандидатів та свідчать про підготовку до фальсифікацій. «Ми продовжуємо боротьбу за те, що вибори були чесними та прозорими. І звертаємося до ЦВК з вимогою негайно втрутитися у ситуацію в ОВК-114 та припинити систематичне порушення закону з боку її очільників», – підсумував Антон Кіссе.

Нагадаємо, вчора Антон Кіссе повідомляв, що у виборчій комісії 114 округу на Луганщині всупереч закону блокують рішення про заміну членів дільничних виборчих комісій від низки кандидатів та партій.

Головою окружної виборчої комісії №114 є Недяк Андрій Петрович (від Політичної Партія «Опозиційний блок»), його заступник – Вурин Оксана Михайлівна (від Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»), секретар – Бородавко Олена Валеріївна (від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»).

Раніше, в ніч з п’ятниці на суботу на блок-постах Луганської області були заблоковані представники партії «Наш край», які мали взяти участь у виборах в якості членів виборчих комісій та спостерігачів. Усі затримані були відпущені після втручання співголови партії «Наш край», народного депутата України Антона Кіссе.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ