Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Представники "Шеврону" намагалися улестити львівських чиновників їжею та подарунками?

Сьогодні, 28 листопада, під час прес-конференції у Львівській обласній раді новообраний депутат Верховної Ради України Ірина Сех розповіла журналістам, що 21 листопада на ім`я голови Львівської обласної ради надійшов лист від ТОВ "Шеврон Україна" щодо проведення інформативно-роз`яснювальних семінарів у Львівській області на тему: "Виробництво природного газу зі сланцевих порід". За словами Сех, лист був дуже дивний та не відповідав діловій етиці.

Як розповіла Ірина Сех, у цьому листі голова представництва "Шеврону" в Україні Піт Кларк з глибоким жалем констатує, що компанія змушена відкласти початок проведення їхніх регіональнихсемінарів на початок 2013 року.

"Фактичне ухилення у проведенні регіональних семінарів він обґрунтовує тим, що, виявляється, їхні юристи і спеціалісти не мали змоги розглянути увесь список запрошених осіб від Львівської обласної ради на семінари. А формулювання причини не те що сміховинне, але, я б сказала, навіть принизливе для представників органів місцевого самоврядування та територіальних громад. Цитую слова голови представництва Піта Кларка: "Наша група з погодження і дотримання вимог не мала достатньо часу для розгляду усіх імен у списку, щоб перевірити, що жоден з наших запрошених гостей ще не досяг свого річного ліміту, коли державному службовцю дозволяється одержувати подарунки або їжу (!!!) відповідно до українського законодавства", - процитувала лист Ірина Сех.

Вона також додала: "Я бачила у своєму житті багато відписок від державних органів, я розумію, що американська ділова етика відмінна від української, але хочу наголосити, що представники органів місцевого самоврядування та територіальних громад обговорюють питання з точки зору інтересів територіальних громад. Запрошені особи від Львівської обласної ради приходили на семінари, організовані "Шевроном", не для отримання подарунків і їжі. Можливо, у якійсь країні, де Шеврон має представництво, такі речі і спрацьовують, але не в Україні! Як на мене, шевронівці самі зізналися, що вони намагалися схилити подарунками і їжею присутніх осіб на двох семінарах з видобутку сланцевого газу до формування позитивної громадської думки".

У листі також йшлося про те, що компанія хоче стати надійним партнером територіальних громад України.

Ірина Сех переконана, що ця відписка надійша тому, що українські науковці ставили представникам компанії дуже серйозні та актуальні питання, на які останні не могли знайти відповідь.

"Тепер ми маємо відмову у проведенні семінарів, бо виявляється їх переїли. Та нам не треба їх подарунків чи їжі, нам треба щоб вони чесно відповідали на серйозні запитання наших науковців", – заявила Ірина Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ