Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем'єр Іраку: Турецькі війська розглядатимуться як ворог

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявив, що рішення Туреччини про відправлення танків та артилерії до кордону з Іраком було "легковажним кроком". "Заборона на будь-яку інтервенцію Туреччиною (до Іраку - Ред.) все ще залишається в силі", - заявив прем'єр країни у вівторок, 1 листопада.

Хайдер аль-Абаді також додав, що у разі, якщо турецькі сили увійдуть на територію Іраку для того, щоб взяти участь в операції зі звільнення Мосула, вони розглядатимуться іракською армією "як ворог", інформує dpa.

Нагадаємо, раніше 1 листопада стало відомо, що Туреччина відрядила танки та артилерію у південно-східні райони на кордоні з Іраком. Анкара неодноразово наполягала, що братиме участь у наступі на Мосул, проте офіційно Ірак від турецької допомоги категорично відмовлявся. Як заявив у вівторок міністр оборони Туреччини Фікрі Ишик, відправка техніки у напрямку Мосула є підготовкою до "важливих подій у регіоні".

1 листопада іракська армія увійшла до Мосула, який з 2014 року контролюється терористичним угрупованням "Ісламська держава", та з боями взяла під контроль промислове передмістя Гогджалі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ