Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Прем’єр-ліга, 9 тур: «Металіст» йде у відрив

Відбулись матчі 9-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги. Донецький «Шахтар» несподівано поступився «Карпатам» у Львові, а харківський «Металіст» вдома розгромив київське «Динамо» та відірвався від суперників, повідомив офіційний сайт Федерації футболу України.

«Карпати» (Львів) - «Шахтар» (Донецьк) - 3:2

Головна сенсація 9-го туру відбулась у Львові. Всі чекали на те, що легкою прогулянкою для діючого чемпіону України цей матч не стане. Так і вийшло − незважаючи на ігрову перевагу на початку зустрічі першими пропустили саме донеччани. Помилка Ісмаїлі дозволила Гладкому вийти віч-на-віч з Каніболоцьким, і Олександр своїм шансом скористався сповна. Зрівняти рахунок «Шахтар» зумів на 23-ій хвилині − гол-красень Кости зі штрафного відновив рівновагу у цьому поєдинку.

Другий тайм виявився ще більш багатим на голи. Справжнім героєм матчу став Младен Бартулович, який спочатку на 51-ій хвилині вдало реалізував пенальті, а вже через 10 хвилин провів м’яч з гри. «Шахтар» у другому таймі спромігся на гол престижу − Ісмаїлі метрів з 16 поцілив у дев’ятку воріт Ільющенкова. Проте на більше «гірники» так і не спромоглися − друга поразка «Шахтаря» за останні три тури.

 Голи: Гладкий (8), Бартулович (51, п, 61) - Коста (23), Ісмаїлі (72)

«Карпати»:  Ільющенков - Пашаєв, Пластун,  Балажіц, Костевич, Федорчук,  Голодюк, Страшкевич (Елла, 65),  Васін, Гладкий (Зеньов, 63), Бартулович (Мартинюк, 86)

«Шахтар»:  Каніболоцький - Кобін, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко,  Гречишкін (Ілсіньо, 57), Коста (Едуардо, 65), Тейшейра,  Тайсон (Фред, 75), Адріано

«Дніпро» (Дніпропетровськ) - «Таврія» (Сімферополь) -  1:0

В суботу жителі Дніпропетровська святкували День міста, тому перемога «Дніпра» повинна була бути найкращим подарунком для них. Хоча стартовий склад господарів був дещо незвичним − у запасі залишилися Коноплянка і Зозуля.

З перших хвилин «Дніпро» заволодів ініціативою, але до небезпечних моментів справа не доходила. Лише на 17-й хвилині новачок господарів Бруно Гама наважився на дальній постріл − Дамір Кахріман був на місці. Після цього команди обмінялися ударами Селезньова та Калініченка. Дніпряни продовжили облогу воріт «Таврії», але на останньому рубежі вдало діяв голкіпер сімферопольців. Саме завдяки Кахріману рахунок так і залишився нічийним у першому таймі.

У другій половині матчу «Дніпро» збільшив оберти завдяки Кравченку, Зозулі та Коноплянці, які додали міці атакам господарів. Також досить активними були Гама і Селезньов. Останній і став автором єдиного голу у матчі, замкнувши навіс Кравченка з флангу.

«Дніпро»: Бойко - Матеус, Політило (Кравченко, 41), Гама, Кобахідзе (Зозуля, 46), Стрініч (Коноплянка, 63), Чеберячко, Селезньов, Канкава, Мандзюк, Мазух

«Таврія»: Кахріман - Гуменюк, Калініченко (Приходний, 73), Буссаїді, Ярчук, Назаренко (Коробка, 65), Фещук, Павленко (Аксьонов, 87), Габовда, Свенссон, Любічіч

 «Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ) - 3:0

З початку матчу команда Мирона Маркевича заволоділа ігровою та територіальною перевагою, змусивши киян діяти на контратаках. Але перший небезпечний момент у воріт Коваля виник лише у середині тайму: Гомес загострив ситуацію, обігравши Гусєва, і накинув м'яч на лінію воротарського майданчику, але Девич не зумів головою добити його у сітку.

На 32-й хвилині Гомес закинув м'яч за спини захисникам, Девич вчасно зробив ривок і опинився один на один з Ковалем, проте не зумів як слід влучити по м'ячу.
Забили харків’яни наприкінці тайму. Розіграли господарі штрафний, Ксьонз прострілив з-під Ленса з правого краю штрафного, а Клейтон Шав'єр випередив Хачеріді і переправив м'яч у сітку. Металіст продовжив свою гольову серію в протистоянні з київським Динамо до 7 матчів.

У другому таймі «Динамо» спробувало відігратися, але організованих атак гостям так і не вдалося створити протягом матчу. «Металіст» ж забив ще двічі. На 92-й хвилині Соса обіграв пару захисників і пробив впритул повз Коваля. Ще через три хвилини Марлос блискучим обвідним ударом у «дев'ятку» з лінії штрафного майданчику забив третій гол.

Голи: Шавьєр (43), Соса (90+2), Марлос (90+5)

«Металіст»: Дишленкович - Ксьонз, Моледо, Папа Гуйє, Азеведо, Едмар, Шавьєр (Краснопьоров, 49), Дієго Соуза, Соса, Гомес (Марлос, 88), Девич (Бланко, 78)

«Динамо»: Коваль - Гусєв, Драгович, Хачеріді, Тремулінас, Вукоєвич, Велозу (Ідейє, 79), Безус (Аруна, 71), Ленс, Ярмоленко, Мбокані

Інші результати туру:

«Металург» (Запоріжжя) − «Чорноморець» (Одеса) − 0:1

«Іллічівець» (Маріуполь) − «Зоря» (Луганськ) − 1:0

«Арсенал» (Київ) − «Волинь» (Луцьк) − 2:1

«Ворскла» (Полтава) − «Севастополь» - 2:2

«Металург» (Донецьк) − «Говерла» (Ужгород) − 4:2

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ