Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Прем’єр-ліга: «Карпати» – «Таврія» – 2:1

Після перемог над «Говерлою», «Шахтарем» та «Севастополем», Львів чекав на четверту поспіль вдалу гру «Карпат» удома. Суперник ніби для цього підходив – «Таврія» прибула на Галичину в статусі аутсайдера чемпіонату. Однак не все так склалося, як гадалося. Особливо у першому таймі, коли в «зелено-білих» нічого не вдаловалося у плані атаки. Про це повідомив офіційний сайт ФК "Карпати".

Цього разу, зважаючи на відсутність Младена Бартуловіча та Вадима Страшкевича, Олександр Севідов дав шанс себе проявити легіонерам – Еллі та Марселіньо. Знаючи характер наших уболівальників, які хочуть бачити лише найкраще і є нетерпимими до всього посереднього, діями цих виконавців вони не залишилися задоволеними. Але варто зрозуміти, що камерунець та бразилець лише зараз починають отримувати ігрову практику, до того ж їм слід звикнути до умов нашого футболу.

Власне, до перерви блідо та невиразно виглядали не лише Елла з Марсело, але й взагалі вся група атаки «Карпат». Варто віддати належне і «Таврії», яка здорово оборонялася і не дала «левам» створити біля своїх воріт якусь загрозу. По суті, перший тайм пройшов без моментів – кілька спроб ударів до уваги не беремо. Десь відчувалося, що «Карпатам» треба додаткового стимулу для більш активних та агресивних дій.

Так і трапилося. На самому початку другого тайму «Таврія» несподівано забила. Після навісу зі штрафного Свенссон зрізав м’яча паралельно до воріт, а Пластун трохи невдало підставив ногу. Від нашого обороня круглий і залетів у сітку воріт Ільющенкова, який, до слова, провів черговий впевнений матч.

«Таврія», схоже, отримала більше, аніж сподівалася, тож всіма силами відійшла в оборону. Це лише на тактичному макеті кримчани грають за схемою з трьома захисниками, а насправді, в штрафному сиділа ледь не вся команда. Ясна річ, ніхто й кривого слова не скаже кримчанам за «антифутбол». Гості приїхали за будь-яким позитивним результатом, бо перебувають на дні таблиці. Ще не так давно «Карпати» були в їхній шкурі, тож ситуація сприймалася цілком адекватно. Попри це «левам» слід було вигадувати велосипед, аби зламати непрохідні мури сімферопольців.

Замість Елли та Марсело на поле вийшли Льопа та Бохашвілі – двоє гравців, у яких практики-то аж ніяк не більше. Проте їхня активність була помітна з Марсу. Так, у них не все вдавалося, але за рахунок більш швидких рухів, «Карпатам» таки вдалося втілити свою перевагу в результат.

Під час одної з атак Олег Голодюк прокинув собі м’яча на хід і увірвався до штрафного. На повторі чітко видно, що Свенссон притримав гравця «Карпат» за футболку. Може й не довго тримав, але сам факт безапеляційний. Голодюк упав, арбітр одразу ж вказав на «точку». Гості не особливо й сперечалися...

Цей епізод викликав неоднозначне обговрення серед уболівальників. Не бракувало звинувачень на адресу Голодюка та арбітра Адбули, який призначив пенальті. Мовляв, карпатівець симулював. По-перше, ми вже з’ясували, що захисник тримав Олега за футболку і привід призначити пенальті був. Але одразу згадуються епізоди з минулих чемпіонатів, коли Голодюка куди відвертіше збивали у штрафних суперників, але замість пенальті, Олег бачив перед собою жовту картку за симуляцію. Тому можна сказати, що Абдула виправив помилки своїх попередників... А Зеньов спокійно виконав вирок арбітра – він точно пробив в нижній кут, не залишивши воротареві жодних шансів.

Не минуло і трьох хвилин, як «Карпати» вийшли вперед. Знову в центрі уваги опинився Голодюк, який сильно пробив зі штрафного. На шляху до воріт кругли зачепив голову Буссаіді, чим дизорієнтував воротаря «Таврії», який вже не зміг допомогти своїй команді. 2:1 і часу в гостей залишалося дуже небагато.

У підсумку матч так і закінчився – черговою домашньою перемогою «Карпат», які набрали 13 очок. Наступний матч «зелено-білі» проведуть в Запоріжжі.

Довідка.

11-й тур. 29.09.2013, 17:00. «Україна», Львів. 7 000 глядачів.
Хмарно. +10°С.

Арбітр – Анатолій Абдула (Харків).

Асистенти арбітра: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва – Київ).
Додаткові асистенти: Сергій Даньковський (Київ), Юрій Фощій (Черкаси).

Четвертий арбітр – Любомир Харко (Луцьк).

Спостерігач арбітражу – Анатолій Куцев (Київ).
Делегат ФФУ – Вадим Гольдін (Київ).

«КАРПАТИ»: Ільющенков, Пашаєв, Пластун, Балажіц, Костевич, Голодюк, Федорчук, Елла (Льопа, 58), Зеньов, Марселіньо (Бохашвілі, 58), Гладкий (Мартинюк, 90+1).
Запасні: Мисак, Гітченко, Мірошніченко, Ткачук.
Головний тренер – Олександр Севідов.

«ТАВРІЯ»: Дамір, Гуменюк, Свенссон, Любічіч, Аксьонов, Буссаіді, Ярчук (Приходной, 82), Гомес, Калініченко (Алію, 77), Коробка (Павленко, 63), Габовда.
Запасні: Погорілий, Комлєв, Мельник, Даценко.
Головний тренер – Янніс Хрістопулос.

Голи: Зеньов, 76 (пен.), Пластун, 47 (авт.) – Буссаіді, 79 (авт.).

Попередження: Гладкий, 42, Марселіньо, 45+2, Голодюк, 83, Бохашвілі, 84, Льопа, 90+4 – Буссаіді, 42, Габовда, 45+1, Любічіч, 80.

fckarpaty.lviv.ua


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ