Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем'єр-міністр Іраку заявив про завершення війни з "Ісламською державою"

Хайдер аль-Абаді заявив, що війну з "Ісламською державою" в Іраку завершено й армія країни повністю контролює іраксько-сирійський кордон.

Прем'єр-міністр Хайдер аль-Абаді оголосив про "кінець війни" в Іраку проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). "Наші війська повністю контролюють іраксько-сирійський кордон, тож я оголошую кінець війни проти ІД", - заявив аль-Абаді у суботу, 9 грудня, в Багдаді. "Це перемога не лише для іракців, але для арабів, мусульман і світу", - цитує аль-Абаді інформагенція dpa.

Як повідомлялося, у листопаді ісламісти втратили контроль над останнім містом в Іраку. Іракська армія звільнила невелике місто Рава в долині річки Євфрат неподалік кордону з Сирією. Впродовж останніх тижнів під контролем ІД в Іраку залишалися лише незаселені пустельні райони та окремі оази. Там тривали бої.

Бойовики ІД оголосили про створення "халіфату" у червні 2014 року та захопили під свій контроль значні території Іраку та Сирії. "Ісламська держава" продовжує контролювати окремі райони у кількох провінціях Сирії, однак не має повного контролю більше над жодним великим містом.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ