Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Прем'єр-міністр провів нараду щодо масового отруєння в Ізмаїлі

Прем'єр-міністр провів нараду щодо ситуації із масовим отруєнням в Ізмаїлі Одеської області, - Урядовий портал.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 21 червня, провів нараду із в.о. Міністра охорони здоров'я України Віктором Шафранським та т.в.о. Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святославом Протасом щодо санітарно-епідеміологічної ситуації у місті Ізмаїл Одеської області. Прем'єр-міністр заслухав інформацію щодо вжитих відповідно до його доручення заходів для локалізації та ліквідації спалаху гострої кишкової інфекції серед місцевого населення.

Як поінформував в.о. Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський, причиною масового отруєння в Ізмаїлі стало потрапляння відходів з вбиралень будинків приватного сектору до міської водогінної мережі унаслідок підтоплення через сильні зливи. Наразі ситуація у місті локалізована, повідомив т.в.о. Голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас.

Прем'єр-міністр підкреслив необхідність моніторингу санітарно-епідеміологічної ситуації в Ізмаїлі.

Володимир Гройсман також наголосив, що необхідно перешкодити повторенню подібних випадків у інших містах. "Ситуація є тривожною з точки зору того, що будь-які зливи призводять до таких важких наслідків", – зауважив він.

Територіальні підрозділи спільно з місцевою владою мають перевірити місця водозаборів, чи є ризики підтоплення, та вжити заходів, аби попередити подібні випадки, що особливо важливо у спекотний період, зазначив він. "Нам треба підійти до цього питання спільно з обласними адміністраціями, обласними радами, якщо потрібно, я дам доручення, мерами міст – вони усі знають свою проблематику – подивитися, де є такі проблеми", – зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду висловив переконання, що на місцевому рівні достатньо ресурсів для того, щоб запобігти можливому затопленню. Він також зауважив необхідність підвищення відповідальності місцевої влади.

Окремо Володимир Гройсман наголосив, що необхідно приділити увагу питанню якості води і каналізування приватного сектору. За його словами, в Україні є ще багато міст, де десятки відсотків населення користуються вигрібними ямами і не мають змоги підключитися до централізованого каналізування.

"Нам теж треба об'єднати тут зусилля, щоб був план дій по кожному місту, як вирішують це питання. Там, де потрібно допомогти, щоб ми допомогли, ми готові допомагати, але це дуже важливо. Якість питної води і каналізування – це те що має бути у 21 сторіччі у кожному дворі", – зауважив він.

Прем'єр-міністр зазначив, що дасть доручення Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України спільно із Міністерством охорони здоров'я та міськими головами опрацювати це питання.

Голова Уряду підкреслив, що ситуація із масовим отруєнням у місті Ізмаїл стала черговим наслідком популізму. "Труби діряві, каналізації відсутні, 21 сторіччя на дворі, а всі говорять про те, що треба не звертати уваги ні на ціноутворення, ні на тарифи, які б дали можливість модернізувати увесь комплекс цього важливого [комунального] господарства", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ