Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прем'єр-міністр: Українську науку потрібно інтегрувати в реальний сектор економіки

Українську науку потрібно інтегрувати в реальний сектор економіки для того, що прикладним шляхом реалізувати вітчизняні наробки у різних сферах. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами Запорізького національного університету. Про це повідомив Урядовий портал.

"Наше завдання сьогодні - інтегрувати науку в реальний сектор для того, щоб ми могли прикладним шляхом реалізувати ті наробки, які є сьогодні в Україні у різних сферах. Їх треба впроваджувати у життя", - заявив Володимир Гройсман.

Також потрібно створювати мотивації для кооперації університетів, що займаються наукою. Вони мають бути набувачами вигод від тих наробок, які сьогодні створюються в академічних стінах, зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, система Академії наук потребує серйозних змін і реформ. Так, в Україні не було створено ефективної системи мотивації і стимулів, зокрема для молодих вчених. Також наука відірвана від реального сектору економіки.

Голова Уряду зазначив, що нещодавно провів зустріч із вченими щодо проблемних питань наукової сфери. У листопаді така зустріч відбудеться повторно, під час якої науковці презентують своє бачення зміни ситуації щодо Академії наук.

"На превеликий жаль, і відтік кадрів, і зменшення фінансування, і збільшення віку науковців – це все те, що послаблює наші позиції", - зазначив він.

Прем’єр-міністр зазначив, що готовий підтримати ефективний план модернізації та підтримки української науки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ