Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Презентація альбому-каталогу Бабин Яр память на тлі історії
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Презентація альбому-каталогу «Бабин Яр пам'ять на тлі історії»

У Києві 28 вересня відбудеться презентація альбому-каталогу «Бабин Яр пам'ять на тлі історії». Проблема гідного увічнення пам’яті жертв Бабиного Яру останнім часом знову стала предметом запеклих суспільних дискусій. На заваді її розв’язанню стоять брак комплексного бачення та наукового підходу, громадської злагоди та державної відповідальності

2016 року спільними зусиллями низки наукових, державних та громадських організацій було реалізовано два знакових проекти: міжнародний архітектурний конкурс ідей створення меморіального парку «Бабин Яр – Дорогожицький некрополь» та мультимедійна виставка «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».

Виставка складалася з двох смислових та візуальних шарів:

– історії Бабиного Яру: від складання багатоконфесійного некрополя, через Голокост, нацистський терор, радянське знищення пам’яті про Яр, до нинішніх спроб увічнити пам’ять усіх його жертв;

– семи кращих проектів меморіального парку, визначених за результатами архітектурного конкурсу.

Цього року було створено повну інтерактивну віртуальну версію виставки та видано альбом-каталог, який включає в себе усі її матеріали. Наразі розпочато створення методичного посібника для середніх навчальних закладів, який має допомогти у впровадженні матеріалів виставки до навчального процесу.

Під час заходу буде презентовано зазначені проекти та запропоновано підходи до розв’язання проблем вшанування пам’яті.

Учасники:

Володимир В’ЯТРОВИЧ – Голова Українського інституту національної пам’яті

Віталій НАХМАНОВИЧ – куратор архітектурного конкурсу, автор і куратор виставки, упорядник альбому-каталогу «Бабин Яр – Пам’ять на тлі історії», провідний науковий співробітник Музею історії міста Києва, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

Анатолій ПОДОЛЬСЬКИЙ – директор Українського центру вивчення історії Голокосту

Філіп дe ЛАРА - професор Університету Париж ІІ (Університету Пантеон-Ассас) (філософія та політичні науки). Досліджує питання антропології тоталітаризму.

Організатори: Український інститут національної пам’яті, Музей історії міста Києва, Громадський комітет для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Український центр вивчення історії Голокосту.

Час: 28 вересня, 18.30

Місце: Музейно-виставковий центр «Музей історії міста Києва», вул. Б. Хмельницького, 7, 1 поверх

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ