Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Презентовано книгу «Конституція України. 160 порушень 161 статті, як руйнують нашу незалежність»

27 серпня Львівська обласна організація Союзу Лівих Сил провела круглий стіл, представляючи нову книгу, авторами якої виступили експерти СЛС. Обсудити неординарну аналітичну працю лівих під назвою «Конституція України. 160 порушень 161 статті, як руйнують нашу незалежність» зібралися представники політичних партій та громадських організацій Львівщини, журналісти та творча інтелігенція. Про це повідомили організатори.

Голова виконкому обласної організації СЛС Богдан Олійник презентував присутнім «Конституцію…», яка не залишила байдужим нікого. Львів’яни живо обговорили книгу, яка порушила кричущі питання руйнування незалежності країни, нехтування Основним Законом, цілковите вбивство громадянських прав і свобод.

Кожна сторінка книги демонструє безпорадність або небажання влади забезпечувати основні права і свободи громадян України. Стаття 23 встановлює, що кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, при цьому держава постійно скорочує видатки на творчі школи і гуртки.

Стаття 38 надає громадянам України право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, при цьому закону про місцевий референдум не існує.

Думка учасників круглого столу була спільною: автори мають рацію, важко щось заперечувати, коли зі 161 статті Основного закону дійсно виконується лише одна — саме про святкування Дня Конституції, який українці сприймають лише як зайвий вихідний.

«Якщо Конституцію не поважає та не виконує влада, то чому до неї мають інакше відноситися прості смертні? І це справжня біда для держави та громадянського суспільства. Це – поганий дзвіночок для їх спільного майбутнього», — вважає Богдан Олійник.

Та для такої ситуації завжди повинен існувати антидот. У лівих він є. Це — Програма невідкладних дій у кризовий період «Ліва альтернатива», яка є основою дій Союз Лівих Сил. Ії також було презентовано широкій спільноті, і вони знайшла однозначний відгук у присутніх. Альтернатива проблемам завжди є, було б бажання засукати рукава та взятися за чищення Авгієвих стаєнь нашої політики, вважають ліві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ