Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Презентовано логотип Євробаскета-2015, який відбудеться в Україні

У Любляні (Словенія) презентували новий логотип Євробаскета-2015, який відбудеться в Україні.

Презентація відбулася в останній день Євробаскета-2013 на «Арена-Стожіца».

У ній взяли участь виконувач обов’язків президента ФІБА-Європа Сиріель Куманс, генсекретар ФІБА-Європа Каміл Новак, віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков і директор місцевого організаційного комітету Євробаскета-2015 Маркіян Лубківський.

Олександр Вілкул зазначив: «Євробаскет-2013 в Словенії добігає кінця, і він пройшов на відмінному організаційному рівні. Крім того, нам він запам’ятається тим, що збірна України здобула шосте місце – відмінне досягнення. Попереду –Євробаскет-2015, і ми постараємося його провести на найвищому рівні, показати в черговий раз Європі і всьому світу свою гостинність і уміння організовувати найскладніші знакові заходи».

У свою чергу, Олександр Волков сказав: «Євробаскет-2013 увійшов до історії і тепер ми, як ФБУ, маємо зробити все, щоб збірна України могла якомога успішніше виступити на світовій першості 2014 року. А потім вже – готуватися до Євробаскету-2015. Користуючись нагодою, запрошую всіх, хто сьогодні тут з нами, всіх моїх друзів з ФІБА-Європа до України в 2015 році».

Генсекретар ФІБА-Європа Каміл Новак зауважив, що Україна – велика країна, яка безумовно зможе провести через два роки відмінний турнір. Також він повідомив, що відвідав у серпні 2013 року Київ, де був присутній на юнацькому Євробаскеті (вік гравців – до 16 років). Рівень цих змагань, за словами Новака, був найвищим за всю історію проведення турніру.

А директор МОК-2015 Маркіян Лубківський наголосив: «Ми зупинили свій вибір на португальському агентстві Brandia Central, з яким мали досвід співпраці ще під час Євро-2012. Португальські дизайнери провели велику роботу з вивчення давніх українських символів, традицій та мистецтва. Вони відчули глибину української традиції і зуміли представити її в сучасній інтерпретації, тісно об’єднавши традиційні українські танці гопак і аркан з баскетболом. Я упевнений, що кожен українець знайде в цьому образі щось своє, а іноземці через символ турніру зможуть відчути неповторний український колорит».

Завісу з дошки із зображенням логотипу зняв віце-прем’єр міністр України.

Євробаскет пройде в Україні восени 2015 року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ