Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Презентовано мобільний додаток «Моє ЗНО»

Вчора, 16 березня, Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), Infopulse та Американські ради з міжнародної освіти провели прес-конференцію, де розповіли про співпрацю з відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру, а також про запуск мобільного додатка «Моє ЗНО», передає УЦОЯО.

Директор Українського центру Вадим Карандій розповів, що, починаючи з 2009 року, підготовка та проведення зовнішнього незалежного оцінювання здійснюється в автоматизованому програмовому режимі.

Реєстрація осіб для участі в тестуванні, розподіл учасників за пунктами проведення ЗНО та робочими місцями, інформування про місце проведення тестування, шкалювання та визначення результатів, оброблення апеляційних звернень, доведення результатів тестування до його учасників – забезпечуються інформаційно-телекомунікаційною системою Українського центру оцінювання якості освіти (ІТС УЦОЯО), що об’єднує 9 регіональних центрів. Після вилучення у 2015 році Генеральною прокуратурою України серверного обладнання роботу системи було фактично припинено, а проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року опинилося під загрозою.

Відновлення системи потребувало значних фінансових витрат, близько 10 млн. грн., які неможливо було оперативно виділити з державного бюджету. Фінансову допомогу погодився надати багаторічний партнер, який підтримував становлення зовнішнього незалежного оцінювання, починаючи з 2006 року, – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках партнерства Альянсу USETI. Переможцем конкурсу з відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру стала компанія Infopulse, яка погодилася розпочати роботи ще до виділення відповідного фінансування.

«Проект із відновлення інформаційно-телекомунікаційної системи Українського центру оцінювання якості освіти потребував глибокого аналізу, виважених рішень і дотримання обов’язкових крайніх термінів, визначених українським законодавством, оскільки будь-яка затримка могла поставити під загрозу проведення ЗНО та вступної кампанії на національному рівні. Infopulse і партнери реконструювали ІТС УЦОЯО та покращили значну кількість критичних компонентів відповідно до сучасних міжнародних стандартів і нормативних вимог, забезпечуючи стабільність, продуктивність і витривалість системи в періоди пікового навантаження», – зазначив Олексій Сігов, Президент Infopulse.

Окрім відновлення функціонування ІТС УЦОЯО, Infopulse за участі АТ «Інститут Інформаційних Технологій» покращив рівень захисту персональних даних і впровадив найвищий рівень захисту інформації. Компоненти системи безпеки розроблені та введені в експлуатацію відповідно до стандартів технічного захисту інформації в Україні, що підтверджено атестатами відповідності, виданими Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

«У 2016 році вперше відомості з результатами державної підсумкової атестації навчальним закладам будо надіслано лише в електронному форматі. Цілісність і справжність даних, відображених у відомостях, засвідчено електронним цифровим підписом», – зазначив Вадим Карандій.

У продовження співпраці, на безкоштовній основі як соціальний проект, Infopulse та BIONIC University до старту кампанії ЗНО-2017 розробили додаток «Моє ЗНО», що дає змогу учасникам отримати розклад обраних тестувань і результати ЗНО на власний мобільний пристрій – будь-де і будь-коли. Серед основних функцій додатку:

інформування про місце та час проведення тестувань ЗНО з обраних предметів, запис тестувань ЗНО до системного календаря мобільного пристрою, завчасні нагадування про наближення тестування,
повідомлення про новини та зміни в проведенні ЗНО, повідомлення про наявність і відображення результатів тестування ЗНО.

Доступ до функцій мобільного додатку можливий після введення номеру та пін-коду сертифікату учасника ЗНО.  Додаток можна завантажити за посиланням.

Випускники, які мають міжнародний сертифікат мовного іспиту, не складатимуть ЗНО із іноземних мов

Додамо, сьогодні, 17 березня, останній день для реєстрації на ЗНО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ