Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Литви: «Крихке перемир’я в Україні – не мир»

Президент Литви Даля Ґрібаускайте різко розкритикувала політику Росії щодо України і висловилася за продовження антиросійських санкцій.

«Крихке перемир’я в Україні – не мир. Угода про припинення вогню постійно порушується, не відведена важка військова техніка, не відновлений контроль над кордонами України. Росія, як і раніше, продовжує зневажати міжнародне право в Україні, а демонстрована нею боротьба з тероризмом – непереконлива. За це ми не можемо платити безпекою Європи і України», – сказала Ґрібаускайте на зустрічі з президентом України Петром Порошенком, який прибув у Литву з візитом.

Ґрібаускайте, яку цитує апарат литовського президента, наголосила, що Литва й уся Європа рішуче підтримують українців, що захищають свою свободу і створюють прозору і відкриту державу.

«Санкції проти агресора мають продовжуватися, доки не будуть повністю реалізовані Мінські угоди», – заявила вона.

У повідомленні також йдеться, що Литва підтримує європейський вибір українців і прагнення України забезпечити собі безвізовий режим з ЄС.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ