Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент може скористатися правом вето на законопроект бюджету-2007

«Можливість того, що Президент може накласти вето на законопроект бюджету-2007 свідчить про те, що процес прийняття бюджету буде носити специфічний характер”, - сказав у коментарі “Гал-info” президент Центру економічного розвитку, колишній радник Президента з економічних питань Олександр Пасхавер.

 «Хочу наголосити на тому, що така можливість з боку Президента призведе до його діалогу з урядом щодо можливих поступок у бюджеті. Припустимо, що Президент був би позбавлений такої можливості. Тоді бюджет носив би характер однобокості і одновекторності. Право ж, яке має Президент, надає можливість пошуку компромісу у бюджетному питання. Про те, що Президент може накласти вето на закон про Держбюджет, зараз рано говорити, скільки ми повинні побачити, чи будуть внесені та прийняті до уваги ті поправки до бюджету, які він ініціюватиме. Якщо подібні зауваження не будуть прийняті до уваги, то Президент скористається правом вето. Але хочу зауважити, що зараз рано про це говорити, лише в ході процесу прийняття бюджету 2007 ми зможемо побачити наскільки він  буде життєздатний», - зауважив Пасхавер.
 Тим часом член фракції "Наша Україна", заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Павло Жебрівський прогнозує вето Президента на закон про Державний бюджет України на 2007 рік. На прес-конференції Жебрівський підкреслив, що Президент ще на стадії першого читання проекту бюджету звернувся до Кабінету Міністрів і Верховної Ради зі своїми пропозиціями до проекту бюджету.
 "Для того, щоб не говорили, що Президент сидів і спостерігав, а потім заветував, Президент одразу сказав, на чому він буде наголошувати", - зауважив Жебрівський, додавши, що у першому читанні проекту Держбюджету-2007 не враховано 90% пропозицій Президента і якщо ситуація не зміниться, то вето буде обов’язково. Він також звернув увагу на те, що у проекті бюджету звужено соціальні видатки.

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ