Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент нагородив капітана Збройних сил України Володимира Труша (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Петро Порошенко нагородив капітана Труша Володимира Васильовича орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагадаємо,  31 жовтня 2015 року в лісі, розташованому між Авдіївкою та Донецькою об’їзною дорогою, на вибуховому пристрої підірвалися й трагічно загинули двоє офіцерів Збройних сил України – побратими з ІІ механізованого батальйону 53-ої окремої механізованої бригади в.о. камандира роти, капітан Володимир Труш і заступник командира батальйону, капітан Віталій Кравченко.

Володимир Труш (10.09.1977 – 31.10.2015) – випускник філологічного факультету ЛНУ ім. Івана Франка, працював заступником декана факультету культури та мистецтв і старшим викладачем кафедри бібліотекознавства і бібліографії.

Володимира Труша мобілізувати в лютому 2015 року. А в липні вийшов Указ Президента про звільнення від мобілізації викладачів, вчителів і студентів. Однак Володимир Труш не скористався своїм правом змінити військову форму на цивільний одяг і залишився в зоні бойових дій виконувати свій громадянський обов’язок.

Володимира Труша поховали 4 листопада 2015 року на полі почесних поховань Личаківського кладовища у Львові.

Указ Президента України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ