Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко нагородив пілота, який посадив у Стамбулі літак з розбитою кабіною

Президент України Петро Порошенко відзначив орденом "За мужність" українського льотчика Олександра Акопова, що працює пілотом на рейсах турецької компанії AtlasGlobal, який 27 липня в надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира та 6 членів екіпажу, бездоганно виконав посадку аварійного пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула "Ататюрк". Про це повідомила прес-служба глави держави.

В Указі, підписаному Главою держави, зазначається, що українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку та високий професіоналізм.

Згодом прес-служба президента повідомила, що Петро Порошеко зателефонував пілоту Олександру Акопову і особисто подякував Олександру та висловив захоплення його вчинком.

"Завдяки Вашому надвисокому професіоналізму та Вашій нечуваній витримці 121 пасажир та 6 членів екіпажу відтепер можуть святкувати свій другий день народження. Україна пишається такими своїми синами", - зазначив Президент під час розмови.

Петро Поршенко також повідомив, що прийняв рішення і підписав Указ про нагородження Олександра Акопова орденом «За мужність» ІІІ ступеня та пообіцяв особисто вручити нагороду під час перебування пілота в середині серпня в Україні.

В свою чергу Олександр Акопов розповів Президентові подробиці інциденту та поділився, що незважаючи на пережиту надзвичайну ситуацію перебуває в хорошому настрої і готовий далі виконувати свої обов'язки. Пілот подякував Петру Порошенку за дзвінок та високу державну нагороду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ