Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент підписав Указ щодо безперешкодної реалізації права українців на безвізові подорожі до ЄС

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області підписав Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу, повідомляє прес-служба Президента.

«Так склався мій графік, що саме тут, в Одесі, маю підписати Указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами України права на безвізові подорожі до Європейського союзу», - повідомив Глава держави підчас урочистостей з нагоди відкриття в Одесі Стамбульського парку.

«Важкою працею виборовши безвіз, ми повинні зробити максимально комфортним його реалізацію для громадян. Йдеться про істотне покращення державою тих послуг, які супроводжують українця по всьому європейському маршруту – від рідного міста до точки призначення в країни Євросоюзу. На якій би ділянці цього шляху не опинився громадянин України, йому має бути легко і комфортно користатися всіма перевагами безвізу. А всі сервіси мають бути максимально якісними», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що з отриманням безвізу українцям не потрібно буде більше принизливо стояти в чергах до консульських установ чи візових центрів; не потрібно буде сплачувати візові збори та послуги посередників; не треба буде витрачати час та гроші на бюрократичну роботу по збору нікому непотрібних паперів. «Достатньо біометричного українського паспорту», - підкреслив він і нагадав, що вже більше 3,5 млн українців отримали ці паспорти.

Петро Порошенко зазначив: «Тому ми маємо зробити все можливе, щоб були лоукости, дешеві авіаперельоти, які будуть вимірюватись декількома десятків євро. Дешеві транспортні сполучення, дешеві тури. І українці зможуть відчути ті досягнення, які ми здобули за останні три роки».

Нагадаємо, в ніч на 11 червня громадяни України з біометричними паспортами отримають право на безвізовий в’їзд до країн ЄС та членів Шенгенської зони за межами Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ