Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент підтримав ініціативи Львівщини щодо співпраці зі східними регіонами

Президент України Петро Порошенко, перебуваючи учора, 30 серпня, з робочою поїздкою на Львівщині підтримав проекти щодо обміну освітянами та школярами між східними та західними регіонами. Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної ради.

Зокрема, Президент нагадав, що два дні тому брав участь у церемонії відкриття трьох шкіл на Донбасі. «Почув найкраще, можливо, в своєму житті виконання українського гімну. Подивіться, як маленькі дітлахи з нової школи №9 міста Покровська виконують на Донбасі український гімн», - поділився враженнями Глава держави. 

«У мене буде до вас велике прохання з дуже важливою ініціативою – якби найкращі школи Львівщини взяли шефство над однією школою на Донбасі», - сказав Петро Порошенко та додав: «Бо ті хлопчики і дівчатка першокласники, які так співали гімн, ніколи вже не повернуться в минуле – вони народилися за часів незалежності, вони є справжніми українцями». 

Як відомо, Львівська обласна рада реалізує спільний проект з Луганщиною щодо обміну вчителями, коли впродовж місяця педагоги з Галичини навчають дітей сходу, а освітяни Донбасу вчать науки західних школярів.

Така співпраця між двома регіонами поглиблюється. Уже два роки поспіль влітку діти з Луганщини приїжджають на відпочинок та оздоровлення на Львівщину. Також цьогоріч за участі дітей та молоді зі сходу відбулися спортивні змагання «Ігри нескорених» на Самбірщині. 

«Роботи в інформаційному та просвітницькому полі є ще багато, - наголошує голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. - Вихід наших  теле- та радіостанцій на східні терени, обміни вчителями та школярами, творчими та художніми колективами, участь у різних спільних проектах та програмах – це ті речі, які вкрай необхідно робити. Такі кроки, я переконаний,  наближатимуть нас до нашої перемоги».

Нагадаємо, Львівщина та Луганщина реалізовуватимуть спільні проекти та ініціативи в освітній сфері. Відповідну декларацію про наміри підписали очільник Львівської обласної ради Олександр Ганущин та голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у середу, 23 серпня, в межах візиту делегації Львівщини на Луганщину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ