Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент призначив нового керівника Держприкордонслужби

Президент Петро Порошенко призначив новим керівником Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Петра Цигикала і представив його колективу відомства, - повідомила прес-служба Президента України.

«Чекаю від нового керівника Служби подальших кроків розвитку Прикордонної служби, із посилення безпеки, підвищення ролі прикордонників щодо захисту країни як на Сході, так і на Заході, щоб зупинити тих, хто не з добром до нас приходить», - зазначив Глава держави. Відомство також має підтримувати комфортні умови для законослухняних громадян, які подорожують до Європи без віз, і рішуче викорінювати корупцію, наголосив Петро Порошенко.

Глава держави окремо подякував за службу колишньому очільнику відомства Віктору Назаренку, який йде у відставку за станом здоров'я. Президент відзначив його роботу із розбудови Держприкордонслужби у непрості часи. Та повідомив, що призначив Віктора Назаренка своїм радником.

Петро Порошенко відзначив професіоналізм прикордонників, які в умовах війни і військової агресії блискуче себе проявили під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. «Більше 2 тисяч прикордонників зараз несуть службу в зоні АТО з ризиком для життя, захищаючи кожен клаптик української землі, захищаючи український народ не лише від агресії, а й від зброї, наркотиків, контрабанди, яку через лінію зіткнення намагається перекинути агресор», - підкреслив він.

Новопризначений голова ДПСУ Петро Цигикал подякував Президенту і всім присутнім за довіру і запевнив у відданій службі Україні в охороні її кордонів. «Високу планку, яка була піднята нині вже генералом армії Назаренком в протидії всім загрозам, які існують на державному кордоні, ми будемо з честю тримати», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ