Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Президент разом із дружиною відвідали «Книжковий Арсенал»

Сайт Президента
Сайт Президента
Сайт Президента
Сайт Президента
Сайт Президента
Сайт Президента
1/3
Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною Порошенко відвідали VІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який днями відбувався в Києві та зібрав тисячі поціновувачів книги.

«Вражений неймовірною атмосферою «Книжкового Арсеналу». Довга черга на вхід у «Книжковий Арсенал» – єдина черга, яка мене радує», - сказав Петро Порошенко під час спілкування з відвідувачами виставки, передає прес-служба Глави держави.

Президент придбав книги присвячені історії мистецтва, зокрема «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930 рр.», «Каталог Чисте мистецтво», Decommunization Ukrainian Soviet Mosaics та багато інших.

Петро Порошенко поспілкувався з багатьма видавцями та авторами книг. Зокрема, з відомим дисидентом та народним депутатом багатьох скликань, борцем за незалежність України Левком Лук’яненком, авторами книги-хроніки про сучасну українську війну за незалежність «Саур-могила. Воєнні щоденники».

Президент також придбав багато дитячих книжок, зокрема відомого дитячого видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га». Серед книг, які також поповнили бібліотеку президентського подружжя – вже відомий український комікс у жанрі альтернативної історії «Воля. The will», книги з історії України, велика кількість книг художньої літератури тощо.

На «Книжковому Арсеналі» Президент з дружиною ознайомились з майже усіма виставковими експозиціями, оглянули виставку «Енеїда Базилевича», присвячену історії створення ілюстрацій і макета книги до поеми Івана Котляревського, інші виставки. Вони також поспілкувалися з відвідувачами фестивалю.

Нагадаємо, VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбувався у столиці з 17 по 21 травня у Мистецькому Арсеналі. Фестиваль об’єднує літературу й мистецтво. Тут представлені новинки понад 150 видавництв, секцію ілюстраторів, а також різноманітні і численні авторські, тематичні програми та спецпроекти, сформовані кураторською командою спеціально запрошених незалежних молодих критиків та відомих письменників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ