Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент СКУ відвідав Вашингтон

24-25 травня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив робочий візит до Вашинґтону, США, де зустрівся з високопосадовцями урядових структур і громадянського суспільства та виступив на бенкеті під назвою “США-Україна: Партнери в боротьбі за демократію і безпеку в Європі”. Про це повідомили у прес-службі СКУ.

У ході зустрічей з високопосадовцями Президент СКУ заохочував до подальшої підтримки України, зокрема до захисту територіальної цілісності України та до посилення цільових економічних санкцій проти Російської Федерації, поки вона цілком не буде дотримуватись Мінських домовленостей і не деокупує Крим. Евген Чолій також наголосив на важливості розгортання Організацією з Безпеки і Співробітництва в Європі поліцейської місії в Східній Україні та спостережної місії в Криму. Разом з цим Президент СКУ закликав до посилення “нормандського формату” шляхом долучення до нього США та до зустрічі Президентів США та України для вирішення актуальних питань. Евген Чолій привернув увагу до незаконно арештованих Російською Федерацією українських політв'язнів у Криму, Східній Україні і в Російській Федерації, включно й Олега Сенцова, Романа Сущенка і Олександра Кольченка. У зв’язку з цим Евген Чолій обговорив застосування Закону Магнітського щодо грубих порушень  російськими владними структурами людських прав.

24 травня 2017 р. Президент СКУ був присутній на бенкеті, який організувала Алекса Чопівська, Екзекутивний директор Американського центру європейської України, щоб наголосити на реформах в Україні та відзначити окремих осіб і корпорації за їхній внесок у демократичний і економічний розвиток України. На цьому бенкеті прозвучали виступи американського сенатора та удостоєного нагороди Джона Маккейна (через відео), американського конґресмена та удостоєного нагороди Брендана Бойла, Головного радника з інвестицій Прем’єр-міністра України та Директора “UkraineInvest”Данила Білака, Президента СКУ Евгена Чолія та Президента Американсько-української бізнесової ради Морґана Вільямса. Під час цього заходу були відзначені американські корпорації “Bunge”, “Cargill” і “Westinghouse” за їхній значний внесок у ведення бізнесу та інвестування в Україні.

У своєму слові Евген Чолій наголосив на новій Україні, яка поступово та рішуче рухається до повної інтеграції з європейською спільнотою через успішність основних реформ. Президент СКУ також відзначив великий внесок у розвиток України її динамічного громадянського суспільства, яке сприяє просуванню та втіленню в життя програми реформ.

СКУ приєднався до Американсько-української бізнесової ради, Українського Конґресового Комітету Америки, Фундації “США-Україна” та Громадської організації “Аспен інститут Київ”, щоб бути партнером у цьому бенкеті з Американським центром європейської України.

У рамках візиту до США Президент СКУ зустрівся з Послом України в США Валерієм Чалим, з яким обговорив майбутню співпрацю в актуальних українських питаннях.

Під час зустрічей Президента СКУ супроводжував Екзекутивний заступник Президента Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) та Директор інформаційного відділу УККА Михайло Савків.

“Світовий Конґрес Українців закликає владні структури США і далі підтримувати Україну в захисті своєї територіальної цілісності, що сприятиме миру, безпеці та стабільності в світі,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:

Андрюс Джорґан, Директор Офісу Східноєвропейських справ Державного Департаменту США

Бойл Брендан, конґресмен, член Комітету в закордонних справах, членКонґресового Українського Кокусу

Вільчек Пьотр, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в США 

Роттман Ґейб, Директор Організації письменників США “PEN America”, Вашинґтон

Чалий Валерій, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США

Речники з економічних і бізнесових питань Державного Департаменту США.
 
СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ