Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент СКУ зустрівся з патріархом Варфоломієм

17-19 листопада Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій завершив офіційний візит до Туреччини, де мав зустрічі зі Святійшим Варфоломієм І, Архієпископом Константинополя - Нового Риму і Вселенським Патріархом та з місцевими українськими та кримськотатарськими громадами, повідомила прес-служба СКУ.

Президент СКУ закликав Вселенського Патріарха видати Томос про автокефалію Української Православної Церкви Київського Патріархату та передав РезолюціюРічних загальних зборів СКУ 2016 р. у цій справі.

Під час зустрічей з українськими громадами в Стамбулі та в Антальї Евген Чолій ближче ознайомився з життям українців у Туреччині та надав уваги шляхам майбутнього співробітництва в просуванні українських інтересів. У Стамбулі проведенню громадської зустрічі сприяв Генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар, а в Антальї зустріч організувала Українська громада “Українська родина”, що є асоційованим членом СКУ, на чолі з Головою Вітою Михайловою та Почесним Головою Олександром Рябченком.

Евген Чолій також зустрівся з членами Стамбульського осередку Асоціації кримських татар на чолі з Джелялем Ічтеном, щоб обговорити питання захисту фундаментальних прав і свобод жителів тимчасово окупованого Криму.

Президента СКУ під час подорожі до Туреччини супроводжував Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук.

“Під час цих зустрічей я мав можливість представити актуальні українські питання та ближче ознайомитись із діяльністю українців і кримських татар у Туреччині,” - заявив Президент СКУ Евген Чолій.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ