Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент став заручником виконання Мінську-2 з боку Росії, – Вадим Карасьов

«Президент опинився в заручниках виконання Мінська-2 з боку Росії та «лнр/днр». Якщо будуть виконані умови угоди з їхньої сторони, то тоді президент виграв. Якщо Мінськ-2 буде зірваний ними, то тоді, відповідно, правими будуть «Самопоміч», «Батьківщина» і Ляшко. Ляшко зіграв на випередження», – наголосив у коментарі «Гал-інфо» директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За його словами, вчорашнє голосування за зміни до конституції зафіксувало розкол в українському суспільстві, який визначатиме політичний порядок денний щонайменше до кінця поточного року.

«Сьогодні, з виходом фракції Ляшка з коаліції, стало очевидно, що відбулося вчора. Вчора відбувся розкол суспільно-політичних сил Майдану на тих, хто за Мінськ-2, і тих, хто проти. Цей розкол, ця конфліктна лінія буде основною сюжетною лінією української політики до кінця року. Це стосується і зовнішньої, і внутрішньої політики», – зазначив Вадим Карасьов.

Він наголосив, що вчорашня трагедія повинна охолодити гарячі голови серед політиків й змусити їх діяти відповідальніше.

«Вчорашня загибель молодих нацгвардійців під час нібито мирного політичного протесту має створити охолоджуючий ефект. Годі накручувати людей, емоції, настрої. Тому що ці ігри псевдопатріотів починають працювати не за, а проти України», – сказав він.

На думку політолога, наслідки необережних дій можуть мати якщо не фатальні, то колапторні наслідки.

«Підрив внутрішньополітичної стабільності на тлі економічної невизначеності, а також нестабільного зовнішньополітичного контуру може призвести до колапторних наслідків. Я не хочу казати фатальних, але колапторних наслідків. Тому політики мають бути обережними, коли вони залучають людей на масові мітинги й протести», – резюмував Вадим Карасьов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ