Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Іспанії

Як повідомили в прес-службі Президента України, Петро Порошенко привітав Маріано Рахоя з обранням на посаду Глави уряду Іспанії.

Глава Української держави подякував за незмінну підтримку офіційним Мадридом територіальної цілісності та суверенітету України. «Іспанія рішуче підтримує і завжди буде підтримувати територіальну цілісність України», - підкреслив Маріано Рахой.

Петро Порошенко високо оцінив позитивне голосування Іспанії під час розгляду у Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН резолюції щодо порушення прав людини в Криму.

Маріано Рахой підтвердив, що Іспанія завжди надаватиме сприяння Україні у реалізації її євроінтеграційних прагнень, зокрема виступає за швидке завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також  негайне надання українським громадянам безвізового режиму.

Сторони домовилися активізувати зусилля для підписання найближчім часом Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС.

Співрозмовники висловилися за подальше поглиблення двостороннього політичного діалогу між Україною та Іспанією і обговорили перспективи обміну візитами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ