Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України провів зустріч із Прем’єр-міністром Республіки Хорватія

Президент Петро Порошенко прийняв Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрея Пленковича, який прибув до України з першим за час незалежності обох країн офіційним візитом. Про це повідомила прес-служба Президента.

Петро Порошенко висловив сподівання, що на новій посаді керівника хорватського уряду колишній Голова Делегації Європарламенту в Україні Андрей Пленкович зберігатиме високу увагу до України, європейської інтеграції та двосторонніх відносин між нашими державами.

Прем’єр-міністр Хорватії повідомив, що за його дорученням в Республіці Хорватія створено Робочу групу підтримки України, до складу якої увійшли високопосадовці низки хорватських міністерств та  відомств.

Співрозмовники обговорили питання активізації діяльності двосторонніх робочих механізмів з метою розширення торговельно-економічної співпраці.

Президент України подякував Андрею Пленковичу за послідовну підтримку з боку Хорватії у питанні територіальної цілісності України в рамках міжнародних організацій.

Петро Порошенко закликав главу хорватського уряду активно сприяти в рамках Європейського Союзу завершенню роботи над механізмом призупинення безвізових режимів, що відкриє шлях до скасування віз для України, а також завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна – ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ