Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України провів зустріч зі Спікером Сеймаса Литовської Республіки

Президент Петро Порошенко провів зустріч зі Спікером Сеймаса Литовської Республіки Вікторасом Пранцкєтісом. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

Президент висловив вдячність за послідовну позицію Литви стосовно підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, засудження російської агресії та незаконної окупації Криму.

Сторони висловили стурбованість продовженням агресивної політики Російської Федерації в контексті мілітаризації тимчасово окупованого українського Криму та проведенням Росією військових навчань уздовж спільних кордонів.

Було відзначено важливість подальших скоординованих міжнародних зусиль для протидії агресивним діями Росії, передусім шляхом продовження застосування та посилення відповідних санкцій.

Глава держави подякував за активну підтримку Литви у питанні запровадження Європейським Союзом безвізового режиму поїздок для громадян України та остаточного набуття 1 вересня 2017 року чинності Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Під час зустрічі детально обговорили питання практичної імплементації ініціативи Парламенту Литви «Новий Європейський план для України на 2017-2020 рр.» (т.зв. «План Маршала для України»), який передбачає надання потужної фінансово-інвестиційної підтримки та допомоги з проведення реформ.  Домовлено про подальшу координацію роботи з метою його схвалення та підтримки з боку ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ