Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у святкуванні 90-тої річниці заснування Західноукраїнської народної республіки у Львові (ФОТОРЕПОРТАЖ)

«Створення Західноукраїнської народної республіки стало однією зі спроб українців отримати незалежність, яка в результаті проклала дорогу до нинішньої незалежності». Про це сьогодні під час свого виступу на урочистій академії з нагоди 90-річчя створення ЗУНР у Львові повідомив Президент України Віктор Ющенко.

За словами Ющенка, Україна шість разів проголошувала свою незалежність і п’ять разів її губила. Ющенко розповів про героїчну боротьбу Українських січових стрільців за незалежність, яка проводилася від Чорного моря до Карпатських гір.

Крім того, Президент України взяв участь у церемонії вшанування пам’яті Січових стрільців, похованих на Янівському цвинтарі у Львові. Зокрема Ющенко взяв участь у панахиді та поклав вінок до пам’ятного знаку похованим восьмиста січовим стрільцям. Разом з Ющенком участь у церемонії взяли міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, міністр культури і туризму Василь Вовкун, директор Українського інституту національної пам'яті Ігор Юхновський, голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник.

Підготував Володимир ПЕРЕГІНЕЦЬ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ