Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Президент України зустрівся з гравцями Національної збірної України

Президент України зустрівся з гравцями Національної збірної України з футболу та подякував їм за досягнуті результати, спортивний героїзм та волю до перемоги.

«Останній матч був справжнім боєм. Це бачив увесь світ. Ви прагнули не просто перемогти, а відстояти честь українського футболу і високо підняти український прапор. Вам це вдалося», - сказав Президент після спільного перегляду найважливіших моментів останніх двох ігор збірної.

«Кожна така перемога, кожна така гра наближає нашу країну до Європи і дуже символічно, що Україна бере участь у фінальній частині європейської футбольної першості», - наголосив Петро Порошенко. При цьому він підкреслив важливість футболу для об’єднання країни.

Президент висловив оптимізм стосовно подальшої європейської інтеграції України і зазначив, що «український футбол відіграє в цьому процесі важливу роль»: « Я вірю у вашу перемогу», - сказав він та побажав «незламної віри в Україну».

Капітан збірної Анатолій Тимощук подякував Президентові за особисту присутність на матчі зі збірної Словенії: «Ми в збірній добре пам’ятаємо в який країні ми народилися і пишаємося цим. Більшість з нас розуміє що для нас Євро2016. Тому ми будемо гідно захищати кольори нашої країни, її єдність. Я думаю в такий складній ситуації українці мають бути єдині як інколи», - наголосив капітан збірної.

Голова Федерації футболу України Андрій Павелко подякував Президенту за увагу і постійну підтримку та наголосив на важливості традиції запрошення воїнів АТО на кожну гру збірної.

«На усі матчі збірної ми запрошуємо наших героїв. Вони спільно зі збірною їздять на виїзні матчі», - сказав Голова ФФУ та додав, що така взаємодія значно підняла спортивний дух наших футболістів.

Президент України особливо наголосив на важливості підтримки футболістами збірної наших поранених воїнів АТО: «Це та справжня людяність, яка об’єднує націю», - сказав Президент.

Віце-президент УЕФА та віце-президент Федерації футболу Григорій Суркіс сконцентрував увагу Президента на проблемах, які існують в українському футболі, особливо наголосивши на важливості невідкладного вирішення питання безпеки на футбольних аренах України відповідно до європейських футбольних норм. Він також звернувся з проханням створити відповідний координаційний орган для вирішення таких питань.

Президент коментуючи цю ситуацію зазначив, що за його інформацією «корні цих провокацій йдуть не з України». За його словами, є всі підстави казати, що за останніми провокаціями на матчі «Динамо» – «Челсі» стежка веде в Росію з метою, щоб створити ситуацію і звинувати Україну расизмі. Президент повідомив, що доручив Національній поліції та СБУ ретельно розібратися в цьому інциденті та висловив сподівання, що УЕФА прийме виважене рішення щодо цього епізоду.

«Не може страждати України, страждати світ футбольних вболівальники та глядачі, страждати репутації країни»,- наголосив Глава держави.

На завершення зустрічі Президент нагородив команду пам’ятними подарунками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ