Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент відзначив державними нагородами 171 героя

Президент відзначив державними нагородами 171 героя. Повідомили у прес-службі Президента України.

Президент підписав Указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців, які виявили мужність та героїзм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

147 військових Міністерства оборони та 24 Міністерства внутрішніх справ нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, орденом "За мужність" І, ІІ та ІІІ ступенів, орденом Данила Галицького та медалями "За військову службу Україні", "За бездоганну службу" ІІІ ступеня, "Захиснику Вітчизни". 23 героя нагороджені посмертно.

Серед нагороджених – розвідник-радист групи спеціального призначення солдат Антон Савенко, який брав участь у визволенні Слов’янська та Дзержинська. У бою з колоною сепаратистів біля міста Первомайськ Луганської області боєць особисто під обстрілом противника здійснював прикриття групи спецпризначення та забезпечував евакуацію.

Також нагороджений командир групи спецпризначення капітан Євгеній Чепурний. Капітан вивів групу, у якій були і важкопоранені, з-під обстрілу ворога, особисто надавши першу медичну допомогу пораненим.

Серед тих, хто відзначений нагородою, командир групи спецпризначення – водолазний спеціаліст капітан 3 рангу Олексій Приходько, який 30 серпня провів операцію з пошуку та евакуації військовослужбовців, які вийшли з оточення у районі населених пунктів Сонце та Тельманово Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ