Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент внесе у Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу - Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу, - Укрінформу.

Про це вона сказала під час VII Національного експертного форуму "Точки росту", організованого Інститутом Горшеніна у Києві.

"Якщо ми дійсно хочемо боротися за ці території.., ми повинні ставити у порядок денний не закони про окуповані території, а закон про реінтеграцію Донбасу, який уже напрацьований, і найближчим часом Президент України внесе на розгляд парламенту. Це буде дуже правильно, і голосування покаже справжню позицію багатьох людей", - сказала вона.

Напередодні, 14 червня, Президент повідомив, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України і "охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму".

За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Порошенко зазначив, що разом із підготовкою законопроекту будуть продовжені політико-дипломатичні зусилля, які вже дали результат. Для українців відкриті двері Євросоюзу - як визнання ефективності проведення українських реформ за усіма напрямками, додав він.

Президент також наголосив на необхідності продовження політики санкцій щодо країни-агресора.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ