Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент вніс зміни до Положення про проходження служби в Держприкордонслужбі

Указом Президента України внесені зміни до Положення про проходження військової служби в Державній прикордонній службі, - про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужбі.

На виконання доручень визначених Президентом України Петром Порошенком Адміністрація Державної прикордонної служби України провела роботу з опрацювання кращих кадрових практик та адаптувала їх в діяльність служби.    

Відповідний Указ «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби в Державній прикордонній службі України» Глава держави підписав 17 серпня 2017 року.

Наголосимо, що визначені до цього норми проходження служби в прикордонному відомстві діяли ще з кінця 2009 року та не змінювалися.

Зазначеним актом Президента віднині проходження військової служби в Держприкордонслужбі приведено у відповідність до численних змін у законодавстві, які регламентують питання проходження військової служби, боротьби з корупцією, очищення влади, що сприятиме подальшому розвитку відомства. Крім того, внесені зміни, необхідність яких виникли у процесі забезпечення заходів з доукомплектування відомства в умовах особливого періоду.

Зокрема, змінами до Положення Голові Державної прикордонної служби України надано право присвоєння військових звань посмертно.

Крім того, передбачено надання додаткових повноважень начальникам регіональних управлінь з присвоєння військових звань, укладання контракту, призначення на посади і звільнення з військової служби військовослужбовців за всіма підставами у військовому званні до підполковника включно (за деякими винятками). Подібні повноваження, але до капітана включно, надано і начальникам органів Держприкордонслужби, які утримуються на окремих штатах.

Також зменшено строки вислуги у військовому званні молодшому персоналу, за різними категоріями до 6 місяців, 1 та 3 років (для прикладу для сержанта (старшини 1 статті),  старшого сержанта (головного старшини), старшини (головного корабельного старшини) – до 1 року).

Даний Указ також визначає строки першого контракту про проходження військової служби та його продовження, день набрання чинності контракту. Крім того, присвоєння первинних військових звань, проходження військової служби у Держприкордонслужбі з інших військових формувань та дострокове припинення (розірвання) контракту з ініціативи військовослужбовця тощо. Окремо унормовано проходження військової служби та виконання військового обов'язку в особливий період.

З повним текстом Указу Президента України від 17 серпня 2017 року № 219 «Про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби Державній прикордонній службі України» можна ознайомитися на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ