Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент закликав Верховну Раду підтримати законопроекти по безвізовому режиму

Президент України закликав народних депутатів розглянути та підтримати законопроекти, які Україна зобов’язана прийняти щодо отримання безвізового режиму з ЄС. Про це він заявив під час зустрічі з керівниками політичних фракцій, які входять до складу Коаліції у Верховній Раді України. Повідомили в прес-службі Президента України.

Глава держави нагадав, що з 13 обов’язкових законопроектів Верховна Рада прийняла 4 і зауважив, що 9 листопада оціночна місія Євросоюзу має зробити свій звіт щодо виконання Україною своїх зобов’язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Президент також поінформував голів фракцій про заплановану на завтра телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером щодо законопроектів по безвізовому режиму, антикорупційній прокуратурі та графіків виконання Україною своїх зобов’язань в цих питаннях.

Президент також закликав народних депутатів підтримати його законодавчу ініціативу щодо незастосування застави для злочинів, які пов’язані з корупційними діями, «щоб суди не мали можливості відпускати під заставу корупціонерів, хабарників і злочинців».

Президент також звернув увагу на резонансні кримінальні розслідування і повідомив, що вимагатиме, щоб усі вони відбувалися максимально прозоро.

В зустрічі також взяли участь Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та Прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ