Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Зімбабве Мугабе подав у відставку

Роберт Мугабе оголосив про відставку у той час, коли парламент країни зібрався, щоб створити комісію для розслідування в рамках процедури імпічменту, - DW.

Президент Зімбабве Роберт Мугабе написав заяву про свою відставку. Про це у вівторок, 21 листопада, повідомив спікер парламенту країни Джейкоб Муденда і зацитував лист, який Мугабе надіслав до парламенту.

У листі Мугабе, зокрема, зазначив, що рішення піти у відставку він ухвалив добровільно для того, щоб забезпечити спокійну і мирну передачу влади. Він також попросив якнайшвидше сповістити населення країни про його рішення піти у відставку. Водночас Мугабе не зазначив, хто має виконувати обов'язки президента після його відставки. 

Лідер правлячої  правлячої партія країни "Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт" (ZANU PF) Лавмор Матуке відразу після оголошення заяви Мугабе заявив, що лідером країни протягом наступних 48 годин стане колишній віце-президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва.  

Оголошення Мугабе про відставку сталось у той час, коли обидві палати парламенту Зімбабве зібрались для того, щоб перейти до наступної стадії у процедурі імпічменту президента. Під час засідання під схвальні вигуки депутатів зачитали обвинувачення на адресу Мугабе. Зокрема, його звинуватили у тому, що він дозволив своїй дружині Грейс "узурпувати" владу, та у тому, що 93-річний Мугабе через свій похилий вік не здатний більше ефективно керувати урядом. Парламент у вівторок мав створити спеціальний комітет для розслідування обвинувачень на адресу президента.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ