Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент зустрівся з воїнами-"афганцями": Україна потребує вашої сили і мужності

Президент зустрівся з воїнами-"афганцями": Україна потребує вашої сили і мужності. Повідомила прес-служба Президента України.

Президент України провів зустріч з членами Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану. Глава держави відзначив важливу роль, яку відіграють воїни-"афганці" у складні часи української історії.

За словами Петра Порошенка, "афганці" «були у перших рядах боротьби за правду» і під час Помаранчевої революції у 2004 році, і під час Революції гідності, і зараз боронять незалежність держави у Вітчизняній війні 2014 року.

Президент нагородив 38 воїнів-"афганців" пам’ятними медалями «25 років виведення військ з Афганістану» за значний особистий внесок в розвиток ветеранського руху, патріотичного виховання молоді та з нагоди відзначення в Україні року учасників бойових дій на території інших держав. «Україна зараз так само потребує вашої відповідальності, сили, мужності і впевненості. 35 років ви з честю несете високий прапор звання "афганців», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, держава має приділяти більшу увагу патріотичному вихованню, і в цьому питанні влада розраховує на допомогу "афганців". Глава держави наголосив, що нових героїв треба виховувати на прикладі "афганців". Він відзначив героїзм і мужність ветерана війни в Афганістані Олега Міхнюка, який в серпні загинув у боях на Донбасі.

У свою чергу, голова Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану Сергій Куніцин повідомив, що у зоні антитерористичної операції загинули 74 "афганця". "Сотні – поранені, тисяча – воює», - додав він. Воїни-"афганці" обговорили з Президентом існуючи проблеми і шляхи їх вирішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ