Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президента Литви зібралися охороняти від українців у День Свободи

Українська влада через суд заборонила святкувати 7-му річницю Помаранчевої революції на Майдані Незалежності. Однією з причин такої заборони був названий візит в Україну 22 листопада Президента Литви Далі Грибаускайте. Відтак, в соціальних мережах та через електронну пошту шириться заклик повідомили про це саму президента Литви.

Зокрема, один з відвідувачів форуму сайту "Майдан" запропонував надіслати Президенту Литви через форму зворотнього зв'язку листа литовською, англійською та російською мовами. Текст листа і всі лінки є отут.

Можна також попросити це зробити своїх друзів у Фейсбуку та Вконтакті, надіславши їм на стіни та/або приватними повідомленнями інформацію такого змісту: «Витрать 1 хвилину і скажи Президенту Литви, що її зібралися "охороняти" від українців на День Свободи в Києві!».

Якщо хтось має знайомих литовських політиків, громадських і культурних діячів, журналістів тощо, можна їм також повідомити, що в Україні забороняють мирні зібрання, використовуючи ім'я Президента Литви без її відома, і дати їм лінк на новину про це російською мовою, наприклад оцю.

У литовській формі спочатку пишуть ім'я та прізвище, в адресі спочатку вулицю (литовською - Gatve), потім номер будинку і через риску номер квартири, далі місто, індекс та країну (назви міст можна писати латиницею так, як вони звучать в Україні -- Kyiv, Lviv, Odesa): Vasylkivska Gatve, 17-41, Kyiv, 01547, Ukraina.

В англійській формі номер вулиці виноситься наперед, а квартира пишеться після назви вулиці: 17 Vasylkivska St, apt. 41, Kyiv, 01547, Ukraine

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ