Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президентський рейтинг: Тимошенко – найгірший спаринг-партнер для другого туру

Лідером президентського рейтингу в українців є Ю.Тимошенко – 17,7% опитаних, які готові взяти участь у голосуванні та визначилися у своїх симпатіях, віддали б за неї свої голоси. П.Порошенка підтримують 14,3% опитаних, Ю.Бойка – 10,2%, О.Ляшка – 9,9%, А.Гриценка – 8,2%, В.Рабіновича – 7,5%, А.Садового – 7,3%, О.Тягнибока – 4,5%, Д.Яроша – 2,4%. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2016 року.

У порівнянні з вереснем ц.р. у президентських рейтингах не відбулося помітних змін. Водночас у піврічній динаміці спостерігається зростання популярності Ю.Тимошенко (з 15% до 18%) та П.Порошенка (з 12% до 14%). Практично не змінилися показники О.Ляшка та А.Гриценка. Негативна динаміка спостерігається у Ю.Бойка (з 14% до 10%) та А.Садового (з 10% до 7%). По суті повністю втратила свою популярність у порівнянні з червнем ц.р. Н.Савченко (з 10% до 2%).  

На Заході з мінімальним відривом лідирує П.Порошенко, другою йде  Ю.Тимошенко. В Центрі лідирує вже Ю.Тимошенко,  П.Порошенко на другому місці. На Півдні і Сході з мінімальним відривом лідирує Ю.Бойко, друге місце посідають Ю.Тимошенко (Південь) і П.Порошенко (Схід).

11% опитаних вірять, що якби вибори відбувалися найближчим часом, то перемогу здобула б Ю.Тимошенко, 9% - П.Порошенко. Водночас половина не змогли визначитися з цим питанням. Більш впевненими у перемозі свого кандидата є симпатики Батьківщини (68%). У середовищі прихильників БПП Солідарність переконаних у перемозі П.Порошенка – 60%. Серед симпатиків інших партій менше половини висловлюють впевненість у перемозі їхніх лідерів. Найменші сподівання, наразі, у симпатиків Громадянської позиції щодо А.Гриценка та Свободи щодо О.Тягнибока. 

Моделювання другого туру виборів Президента України дало наступні результати: у парі П.Порошенко та Ю.Тимошенко 16% підтримують діючого Главу держави, 27% - лідера ВО «Батьківщина», 45% - не братимуть участь за таких умов, 12% - не визначилися. 

У порівнянні із червнем результат Ю.Тимошенко у цій парі зріс з 20% до 27%, П.Порошенка практично не змінився. Ю.Тимошенко має вищі показники у всіх регіонах, також її більше підтримують прихильники усіх інших кандидатів та невизначені. 

За ситуації виходу у другий тур П.Порошенка та О.Ляшка шанси на перемогу в обох кандидатів практично однакові (20% і 19% відповідно). При цьому 14% не визначилися у своєму виборі, а 47% висловили небажання брати участь у виборах. П.Порошенко має вищі показники на Заході та Сході. У Центрі позиції обох кандидатів практично рівні, водночас на Півдні дещо кращий результат у О.Ляшка.

За умови виходу в другий тур П.Порошенка та Ю.Бойка за Главу держави віддали б свої голоси 23% опитаних, за лідера Опозиційного блоку – 17%. 16% не визначилися із своїм вибором, 44% не виявили бажання голосувати. П.Порошенко має вищі позиції на Заході та у Центрі. Ю.Бойко – на Сході та Півдні. 

У парі Ю.Тимошенко – Ю.Бойко третина опитаних віддала свої голоси за Ю.Тимошенко, за Ю.Бойка удвічі менше – 15%. 41% не брали б участі у голосуванні, 14% не визначилися. Ю.Тимошенко також має кращі позиції на Заході та у Центрі, Ю.Бойко – на Півдні, а на Сході – у нього лише невелика перевага.

У випадку виходу у другий тур Ю.Тимошенко та О.Ляшка 28% проголосували б за лідера Батьківщини, 13% – за лідера Радикальної партії. 45% не прийшли б на вибори, 14% – не визначилися. Ю.Тимошенко – фаворит у цій парі у всіх регіонах країни.

У парі Ю.Тимошенко та А.Садовий лідера Батьківщини підтримали б 25%, Самопомочі – 20%. 43% не прийшли б на вибори, 13% - не визначилися. На Заході у Ю.Тимошенко та А.Садового практично однакова підтримка. Ю.Тимошенко з невеликою перевагою перемогла б у Центрі та на Півдні, водночас, на Сході у неї більш відчутна перевага.

Таким чином П. Порошенко випереджає в умовному другому турі президентських виборів в Ю. Бойка і з меншою імовірністю О. Ляшка, а Ю. Тимошенко лідирує в усіх можливих парах з наведеними імовірними кандидатами.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 10-17 листопада 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ