Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президенти України, Литви та Польщі одностайні в оцінці російсько-грузинського конфлікту

Президенти України, Литви та Польщі одностайні в оцінці російсько-грузинського конфлікту – про це Валдас Адамкус та Віктор Ющенко заявили сьогодні, 30 вересня, під час прес-конференції у Львові.
„Ми одностайні у тому, що жодна із сторін не повинна йти силовими методами у цьому конфлікті, а Росія та Грузія мають сідати за стіл переговорів”, - наголосив Віктор Ющенко. „Світова громадськість не може залишатися осторонь цього конфлікту. Ми телефонували до президента Грузії і сказали, що у Європі є три держави, які вважають за свій обов’язок проінформувати про конфлікт світову громадськість”, - зазначив президент Литви Валдас Адамкус.
За словами Віктора Ющенка, окрім російсько-грузинського конфлікту три президенти обговорили також спільне бачення європейської інтеграції, інтеграції до європейської системи оборони та енергетичну інтеграцію. Крім цього, президенти України та Литви говорили про деякі спільні українсько-литовські проекти, зокрема, можливості використання нафтопроводу Одеса-Броди з різними імплементаціями до європейських ринків. Як зазначив Валдас Адамкус, Литва є щиросердечним товаришем України і завжди готова підтримати всі починання української сторони, особливо що стосується європейської інтеграції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ